Om oss / Styrelsen

Växjö Teaterförening är en del av Riksteatern.Vi är en ideell förening och vårt mål är att arrangera levande, kvalitativ scenkonst på ett lättillgängligt sätt -scenkonst för alla.

Växjö Teaterförening är en av cirka 230 lokala teaterföreningar som finns i landet. Till största delen bedrivs ett ideellt arbete för att ge Dig bred och spännande scenkonst i Växjö kommun.

Nedan presenterar vi verksamhetsledaren samt styrelsen som driver Växjö Teaterförening och som beslutar om verksamheten och de produktioner vi arrangerar.

Verksamhetsledare:

Charlotte Aaby Hertzman – Charlotte är verksamhetsledare för Växjö Teaterförening på 80 %. Charlotte har ett förflutet som producent och marknadsförare på Norrbottensteatern 14 år, Byteatern Kalmar Läns teater 9 år, Riksteatern Kalmar län 6 år samt under 11 år egen kulturföretagare för populära Soppscenen i Kalmar. Ledord: Kultur livets bultande hjärta!

 

 

Ordförande:

Åsa Hovrell – Åsa sitter även med i styrelsen för Riksteatern Kronoberg. Hon är bra på att tänka ut marknadsföringsidéer och hon ses ofta på både teatern och på Vida arena. Åsa höll på med teater redan i skolan och teaterintresset har hållit i sig, även om hon nu har flyttat från scenen till publikplats. Till vardags jobbar Åsa som marknadsansvarig på ett IT-företag.

 

 

Vice ordförande:

Ingrid Trulls Klasson – Ingrid, eller Trulls som hon kallas till vardags, har alltid älskat teater och går på de flesta föreställningar. Till yrket undervisar Trulls i teater på katedralskolans estetiska program. Kanske har du sett någon av deras musikaler som hon regisserat? Trulls är även verksamhetsledare på Kulturhuset Palladium, vilket också kan komma väl till pass i styrelsearbetet. Annars är hon kulturell ”allätare” och trivs som bäst med sonen i stugan eller på någon resa.

 

Kassör:

Tommy Adolfsson – Tommy är vår klippa som håller reda på våra budgetar och redovisningar. Han har total koll på läget och vi är glada att han vill vara vår kassör. Trots att han nu är pensionär så är detta en man med många järn i elden och en välfylld kalender.

 

 

 

Ledamöter:

Gull-Britt Persson – När Gull-Britt kom till Växjö 1969 med sin man var något av det första de gjorde att skaffa sig ett teaterabonnemang. Att se teater är ett stort intresse hon har. Hon har arbetat som sekreterare i Växjö kommun och gick i pension 2008. Som pensionär har hon mer tid för föreningsarbete. Hon är med i Brottsofferjouren som vittnesstöd och i Rädda Barnen som läxhjälpare. Läser gärna böcker och följer med vad som händer inom idrotten.

 

Karin Albrecht – Karin har varit intresserad av teater sedan tonåren och styrelsemedlem i Växjö Teaterförening i många år. Efter avslutat yrkesliv som lärare finns det nu mer tid till det praktiska föreningsarbetet, att ta en affischeringsrunda på stan till exempel. Andra intressen är trädgård och skog – både att vandra i och som studieobjekt. Pensionärsuniversitetet är också en guldgruva för denna vetgiriga senior.

 

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 06.42.50Nora Nordin – Noras stora kulturintresse ledde henne osökt till Teaterföreningen. När hon inte går på teater studerar hon, målar och försöker lära sig att spela fiol. Ända sedan hon blev medtvingad till en livesändning av La Bohème från Metropolitan i tioårsåldern har hennes intresse för scenkonst bara ökat. I styrelsen vill hon hjälpa till att öka kulturintresset i Växjö och få en djupare inblick i ett av sina största intressen.

 

Evelina Holm – Evelina kommer från Karlstad och pluggar kulturledarprogrammet på universitetet. Hon är uppvuxen i kulisserna på teatern och har hunnit med att bland annat sätta upp en hel nyårsrevy och jobbat på Riksteatern i Hallunda. Förutom studierna jobbar hon på Kulturparken Småland, är ordförande i kulturföreningen KLUBB och ledamot i Smålandsoperans vänners styrelse.

 

 

Mikael Karlsson – Mikael har ”alltid” varit intresserad av teater, bestående minnen är bl a från Fria Proteatern´s föreställningar på Scalateatern i Stockholm. Har själv prövat på att spela lite, Slottsspelen på Kronoberg och Linneateatern uppsättning av Carmen. Sjunger i kör: Blandad Konfekt, tränar på Friskis, är fritidspolitiker och sitter i Byggnadsnämnden, jobbar som brevbärare och tycker att kultur är livsviktigt i alla dess former, för alla…

 

BirgittaBirgitta Hall – Birgitta är en nyfiken, allmänt kulturintresserad f.d. mäklarassistent/receptionist. Sjunger sedan många år i kör och påtar gärna i trädgården under den varma årstiden. Som pensionär försöker hon ta sig an bokhyllans olästa böcker. Är också teaterombud i Regionteatern Blekinge Kronoberg.

 

 

Ersättare:

Ann-CatrinAnne-Catrin Lofthus – Kultur är en viktig del i hennes liv och hon är nyfiken av sig. Hon tycker att det är viktigt att få använda sin kreativitet både i arbete och på fritid. Teatern har en stor plats i hennes hjärta. Hon tycker att det finns en enorm kraft som både förmedlar känslor och budskap. Anne-Catrin är utbildningsledare och arbetar med yrkeshögskoleutbildningar inom vård och omsorg. Det ger utrymme för kreativitet och kunskapsglädje.

 

Ann-Sofi Kaker – Foto och mer information kommer om Ann-Sofi

Rita Pascácio – Foto och mer information kommer om Rita

Revisorer:
Evert Karlsson
Gun Thunblom

Revisorsersättare:
Anna Storbjörk
Erik Alering